maanantai 17. elokuuta 2015

Tuetaan seuraamme

Jalkapallo on julmaa. Ja kannattaminen on äärimmäisen raskasta puuhaa joskus. Omaan joukkueeseen ja seuraan luo suhteen kuin omaan lapseen. Sitä rakastaa ja haluaa olla sen tukena kaikkina hetkinä. Joskus se tuottaa pettymyksen, joskus taas suorituksista voi olla pakahduttavan ylpeä.

Muiden kritiikki omaa joukkuetta kohtaan satuttaa aina. Varsinkin jos sen kokee aiheettomaksi. Ja tottakai sen kokeen, kun kyseessä on sinulle niin rakas seura. Kuitenkin tässäkin suhteessa seura on kuin lapsi, ja laput silmillä kulkiessa me kannattajat kasvatetaan seura ilman itsekritiikkiä tai tajua siitä mikä on väärin ja oikein. Kannattajilla on siis myös vastuu siitä millainen seura sinulla on.

Joskus kuitenkin joukkueellasi on vaikeaa. Niin vaikeaa että se ei tahdo itse selvitä ja tarvitsee entistä enemmän tukea ja rakkautta. Silloin mitataan kannattajuus ja se millainen seura sinulla tulevaisuudessa on.

SJK on nyt heikon heinäkuun ja vaikean elokuun alun jälkeen tilanteessa, jossa se tarvitsee tukea ja rakkautta. Se tarvitsee meitä kannattajia. Se ei ole maailman ensimmäinen seura jolla on vaikeita aikoja. Ja kun katsotaan miten maailmalla tai Suomessa on vaikeisiin aikoihin reagoitu, niin itse haluaisin että tästä seurasta kasvaa semmoinen, jossa on aina läsnä todellinen välittäminen ja omien tukeminen. Jopa huonoina aikona. Maailmassa on ihan tarpeeksi niitä seuroja, joissa reagoidaan negatiivisesti ja hätäisesti.

SJK:llakin on ollut historiassa useita kertoja heikkoja hetkiä. Aina niistä on selvitty ja aina ovat kannattajat olleet joukkueensa takana. Seuran alkuaikona joukkue meinasi jopa tippua pariin otteeseen Kolmoseen ja silloin kannattajatkin vasta aloittelivat toimintaansa. Kannattajat kuitenkin tukivat uutta seuraa ja vastoinkäymiset muuttuivat iloksi.

Kritiikki on aina sallittua ja suotavaa, mutta pelkkä oman pahan olon purkaminen seuraan tai joukkueeseen, on mielestäni väärin.

Osoitetaan tukemme SJK:lle. Intohimo on kaikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti